KDUN:s kongress 2016

Igår samlades unga kristdemokrater från fyra nordiska länder i Lund. KDU ingår, tillsammans med KDN från Finland, KrFU från Norge och UfM från Färöarna, i Kristdemokratisk Ungdom i Norden (KDUN), som alltså hade sin kongress igår.

Över en klassisk lundafalafel fick vi lyssna till Marcus Klingborg, distriktsordförande för KDU Skåne, som pratade om den politiska situationen i Sverige och varför vi som kristdemokrater måste föra en politik som baserar sig på goda värderingar. Att vi valde Lund som kongressort är ingen tillfällighet. ID-kontrollerna på Öresundsförbindelsen slår hårt, inte bara mot Lund som stad, utan mot hela det nordiska samarbetet och den fria rörligheten.

Universitetshuset

Kongressdeltagarna poserar framför Universitetshuset. Foto: Marcus Klingborg

I KDUN har vi ett roterande presidentskap. Nu var det KDN:s tur att ta över det. Juho Jääskeläinen efterträder vår egen Michaela Nylén som ordförande. Till ny generalsekreterare valdes Minna Rajala. Jon Olav Økland, Lovisa-Teolinda Pettersson och Aksel Berg kommer att ingå i styrelsen, med Mathias Slettholm, John Sunnqvist och Rúni Steintún som ersättare.

Carl Olehäll
Internationella utskottet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: