Möten med Ungdomens Nordiska Råd i Tammerfors

I veckan höll Nordiska Rådet sitt höstmöte i Tammerfors, Finland. Ungdomens Nordiska Råd (UNR) samlades redan på söndagen i Helsingfors för att hålla ett styrelsemöte och hinna mingla med unga politiker i Helsingfors.

På måndagen började Nordiska Rådets möten i Tammerfors, och efter de inledande partigruppsmötena fick vi en presentation av Britt Bohlin där hon presenterade sin förslag för att reformera det Nordiska Rådet. Ett av förslagen var att i framtiden hålla vårmöten på samma plats varje år, och då någonstans i Öresundsregionen. Hon la även fram förslag för att effektivisera beslutsprocessen, vilken idag kan tendera att bli långdragen.

Tisdagen ägnades åt utskottsmöten, och där sitter jag i Kultur och Utbildnings utskottet. Förutom budgeten inför nästa år låg stort fokus också på situationen för barn och unga i norden. Den finska barnombudsmannen kom förbi för att berätta om hur de i Finland arbetar med barns rättigheter.

Nästa möte med Nordiska Rådet är den årliga sessionen som i år kommer att hålla i Stockholm i slutet av oktober. Det kommer även att bli mitt sista möte, då jag efter två år i presidiet för Ungdomens Nordiska Råd kommer att avgå från presidiet.

 

Michaela Bernhardsson Nylén
Internationella Utskottet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: